Το νησί της Αντιπάρου

Image

Το μικρό νησί της Αντιπάρου ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων και είναι νοτιοδυτικά της Πάρου. Είναι γεμάτο από πανέμορφες παραλίες με χρυσή άμμο και τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά. Χαρακτηριστικά είναι τα ασβεστωμένα σπίτια, τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, οι εκκλησίες και οι διάσπαρτες βουκαμβίλιες που συνθέτουν μια παραδοσιακή κυκλαδίτικη εικόνα.

Η Αντίπαρος είναι αγαπημένος προορισμός για τις οικογένειες, τους ρομαντικούς και τους ανθρώπους που ψάχνουν μια μοναδική απόδραση. Η Αντίπαρος μπορεί να ικανοποιήσει όσους επιθυμούν ένα διαφορετικό είδος διακοπών, καθώς προσφέρει δραστηριότητες όπως kitesurfing, πεζοπορία και ποδηλασία σε απομονωμένες παραλίες και λόφους. Επιπλέον, μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες τα εξαίσια τοπία, το Σπήλαιο, το Κάστρο, και άλλα αξιοθέατα, το ηλιοβασίλεμα και τη χλωρίδα, να κάνετε κρουαζιέρα, να ανακαλύψετε τις ήσυχες αμμουδιές του νησιού Δεσποτικό.

Ένα από τα κύρια αξιοθέατα στην Αντίπαρο είναι το σπήλαιο στο λόφο του Αγίου Ιωάννη Hill, το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια στην Ευρώπη με πολλούς και μοναδικούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες.

Η Αντίπαρος έχει πολλούς απόμερους όρμους και παρθένες παραλίες, όπου μπορείτε να περάσετε ατελείωτες ώρες χαλάρωσης στον ήλιο και να κάνετε μπάνιο σε δροσερά νερά. Μερικές από τις καλύτερες παραλίες είναι η Ψαραλυκή, ο Άγιος Σπυρίδωνας, ο Θεολόγος, ο Αη Γιώργης, τα Γλυφά, ο Σιφνέικος γυαλός, ο Σωρός, το Απάντημα και τα Λιβάδια.

Κατά μήκος του λιμανιού και του κεντρικού πεζόδρομου κυρίως υπάρχουν πολλές ταβέρνες και εστιατόρια, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικές λιχουδιές, όπως κουνέλι στιφάδο, κατσικίσιο κρέας, κολοκυθοκεφτέδες, χταπόδι στα κάρβουνα, φρέσκο ψάρι και τσίπουρο, το φημισμένο ποτό της Αντιπάρου. Το βράδυ, μπορείτε να περάσετε μια συναρπαστική βραδιά σε ένα από τα μπαρ στην πλατεία του χωριού.